You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

28.03.2024 09:40:18

Džoker s klupe presudio Austrijancima!

Prva pobjeda Dinama i odmah vrijedna skoka na prvo mjesto.

U trećem kolu Europske lige Dinamo je pobijedio Wolfsberger i trenutno je jedina neporažena momčad u skupini K.

Dinamo je u trećem kolu skupine K Europske lige pobijedio Wolfsberger s 1:0 i probio se na prvo mjesto u ovoj grupi u kojoj je ovog četvrtka Feyenoord na svom terenu s 3:1 bio bolji od CSKA Moskve.

Zagrepčani sada imaju pet bodova, Austrijanci i Nizozemci po četiri dok su Rusi posljednji s dva boda.

Bio je to susret u kojem zbog koronavirusa nije bilo čak 17 igrača, devet sa strane hrvatskog prvaka, dok je u redovima austrijskog sastava bilo osam pozitivnih. Imena niti jedni niti drugi nisu objavili, Dinamo je tek obznanio kako je na COVID-19 pozitivan i glavni trener Zoran Mamić, pa je utakmicu vodio Alen Peternac.

Preoteli im vrh grupe

Dinamo je u prva dva kola remizirao s Feyenoordom i CSKA Moskvom, odigravši obje utakmice bez pogodaka, dok je Wolfsberger stigao u Zagreb kao lider skupina nakon što je gostovanju u Nizozemskoj svladao Feyenoord sa 4:1, a kod kuće remizirao s CSKA Moskvom 1:1.

Pitanje pobjednika razrješio je pogodak Iyayia Atiemwena u 75 minuti, čime su  nakon 255 minutra napokon zabili pogodak u Europskoj ligi.

Dodajmo kako su gosti od 45. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Matthäus Taferner.

Hrvatski prvak je ušao u susret oslabljen neigranjem Dominika Livakovića, Brune Petkovića, Petra Stojanovića, Kevina Theophile-Catherinea i Luke Ivanušeca, a u 17. minuti je zbog ozljede izašao i Dino Perić, dok kod Austrijanaca nije bilo Michaela Liendla, njihovog najboljeg igrača, strijelca i kapetana.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 19. minuti, kada je Gavranovića sam ostao na petnaestak metara od gola, ali je pucao preko gola. Pet minuta kasnije bilo je opasno pred vratima Modrih nakon što je ispala lopta Danijelu Zagorcu, ali gosti to nisu iskoristili.

Bilo je to praktički sve u tvrdom i čvrstom poluvremenu u kojem nije bilo udaraca u okvir gola.

S igračem više u nastavku uspjeli zabiti

Prvu priliku u nastavku Dinamo je imao u 60. minuti, no Oršić nije dobro pucao iz slobodnog udarca. Sjajnu priliku Dinamo je imao u 74. minuti, Majer je izveo korner, Ademi pucao glavom, ali je gostujući vratar sjajno reagirao. Samo minutu kasnije Modri su poveli.

Majer je ubacio loptu s lijeve strane, Atiemwen ju je prihvatio leđima okrenut golu, uspio se okrenuti i sa 10-ak metara prizemnim udarcem svladati Koflera. Bio je to prvi gol Dinama nakon 255 minuta igre u skupini.

U 87. minuti odličnu priliku imao je i Marin Leovac, ali je loše pucao.

Dva sporna pogotka na utakmici u Rotterdamu

U drugom susretu iz ove skupine Feyenoord je u Rotterdamu svladao moskovski CSKA sa 3:1.

Sva tri gola domaći je sastav postigao u razdoblju od samo 10 minuta sredinom drugog poluvremena, u strijelce su se upisali Haps (63), Kokcu (71) i Geertruida (72), a dojam je kako su i Haps i Geertruida mrežu Moskovljana zatresli iz zaleđa. Na konačnih 3:1 autogolom je smanjio Senesi (80-ag).

Za tri tjedna u 4. kolu igrat će Wolfsberger - Dinamo i CSKA - Feyenoord.

DINAMO - WOLFSBERGER 1:0

ZAGREB. Stadion Maksimir - bez gledatelja; Sudac: Jerome Brisard (Francuska);

Strijelci: 1:0 Atiemwen (75)

Žuti kartoni: Leovac, Franjić, Majer / Baumgartner, Taferner, Wernitznih, Dieng, Pavelic, Hodžić

Crveni kartoni: Taferner (45)

DINAMO: Zagorac - Moharrami (od 75. Atiemen), Lauritsen, Perić (od 17. Leovac), Gvardiol - Majer, Franjić, Ademi, Jakić (od 46. Kastrati) - Oršić, Gavranović (od 90+2. Burton)

WOLFSBERGER: Kofler - Novak, Baumgartner, Lochosvili, Pavelic (od 80. Hodžić) - Stratznig, Wernitznih, Taferner, Peretz (od 80. Schmerbock) - Dieng (od 53. Vizinger), Joveljić (od 46. Perić)