You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

08.09.2024 03:27:17

UVJERLJIVO PORAŽEN

Đokoviću se na Wimbledonu ovo nije dogodilo od 2013. godine, je li ovo kraj jedne ere?

Pobjeda Carlosa Alcaraza nad Novakom Đokovićem u finalu Wimbledona predstavlja možda i službeni kraj jedne te početak iduće ere najvećeg svjetskog turnira.

Carlos Alcaraz osvojio je Wimbledon drugu godinu u nizu, ali ovog puta podosta uvjerljivije nego prošle godine, barem ako ćemo gledati prema rezultatu.

Prije godinu dana Španjolcu je u pravom ratu trebalo pet setova da savlada Novaka Đokovića, dok je sad sve riješio puno lakše.

Prva dva seta uzeo je 6:2, 6:2, a onda je pri 5:4 u trećem imao 40:0, no prokockao je te tri meč lopte, da bi iskoristio prvu do koje je došao u tie breaku.

Ovo mu je napravio tek Andy Murray

Đokoviću je ovo 19. nastup u All England Clubu, a ako ne računamo mečeve koje je zbog ozljede predao, tek po drugi put izgubio je u samo tri seta.

Prvi put mu se to dogodilo 2013. godine, kad je bolji od njega bio Andy Murray, rezultatom 6:4, 7:5, 6:4. No, unatoč tome, bio je to jedan izjednačen meč, gdje je Murray u ključnim trenucima odigrao vjerojatno najbolje poene svoje karijere.

No, u ovom finalu Novaku se dogodilo nešto što nikad nije. Prvi put u karijeri odigrao je meč na Wimbledonu u kojem protivniku niti jednom nije oduzeo servis. Murrayu je, recimo to, u spomenutom finalu servis oduzeo četiri puta, no čak sedam puta gubimo je svoj.

Počinje era Carlosa Alcaraza?

Znači li to početak njegovog kraja, odnosno početak nove ere u All England Clubu. Đokoviću je ovo bilo osmo finale u nizu i sigurno ima još nešto za ponuditi u budućnosti.

Ipak, vidljiv je njegov pad, kako u samoj igri, tako vjerojatno i po pitanju motivacije, jer uistinu nije lako zadržati tu glad toliko dugo. Posebno ako u Parizu uspije ostvarili svoj posljednji san, osvojiti jedini što mu nedostaje. Naravno, misli se na olimpijsko zlato.

Naravno, činjenica je da će Carlos Alcaraz biti sve bolji pa mnogi vjeruju da je počela njegova era te da će njegov broj wimbledonskih trofeja biti puno veći od aktualna dva. Nezaboravimo da mu je tek 21 godina.