You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

08.09.2024 03:18:38

VEKIĆ – PAOLINI za finale Wimbledona

SVI UZ DONNU

Donna Vekić i Jasmine Paolini igraju u polufinalu Wimbledona. 

Hrvatska opet ima predstavnika u samoj završnici Wimbledona. Donna Vekić napravila je uspjeh karijere i plasirala se u svoje prvo Grand Slam polufinale, gdje će se za finale boriti protiv devete na svijetu, talijanske tenisačice Jasmine Paolini.

Donna Vekić do pobjede karijere stigla je protiv novozelandske kvalifikantice hrvatskog porijekla Lulu Sun sa 5:7, 6:4, 6:1 za dva sata i šest minuta igre.

Nepostavljena 28-godišnja Vekić tako je ponovila uspjeh Mirjane Lučić, koja je 1999. godine stigla do polufinala Wimbledona i do danas je bila jedina Hrvatica s tim dosegom.

Donna će za novi uspjeh karijere i finale morati biti bolja od sedme tenisačice svijeta Jasmine Paolini, također 28-godišnjakinje.

Talijanka je u četvrtfinalu svladala Amerikanku Emmu Navarro (WTA-17) sa 6:2, 6:1 za samo 57 minuta igre. Paolini (28) postala je prva Talijanka koja se plasirala u polufinale Wimbledona.

Vekić i Paolini su dosad igrale triput. Donna je slavila prije tri godine u Courmayeru, a Talijanka lani u Montrealu i prije tri godine Cinncinatiju.