You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

08.09.2024 01:19:22

UTAKMICA ODLUKE

HRVATSKA – ALBANIJA

Hrvatska danas od 15 sati igra protiv Albanije u 2. kolu Europskog prvenstva.

Nakon što je u 1. kolu skupine B Hrvatska poražena od Španjolske, u 2. kolu Vatreni protiv Albanije igraju jako važnu utakmicu koja bi mogla odlučiti o prolazu skupine na Europskom prvenstvu.

Utakmica se danas igra u Hamburgu u ranom terminu od 15 sati.

Poput Hrvatske, i Albanci će u ovaj sraz ući bez bodova, nakon što su u prvom kolu poraženi od Italije u ludoj utakmici u Dortmundu.

To automatsko povećava značaj ove utakmice, jer onaj tko ove srijede izgubi, vrlo vjerojatno neće biti u prilici da završi kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije po skupinama.

Dan kasnije u našoj grupi će snage odmjeriti Španjolska i Italija, ali ako postoji situacija u kojoj izabranici Zlatka Dalića ne smiju osluškivati što se događa oko njih, onda je to ova trenutna, poslije teškog poraza od Španjolaca.

Hrvatska mora ići po pobjedu

Imperativ pobjede je pred našom reprezentacijom, a vidjet ćemo u kojoj će mjeri doći do promjena u momčadi. Sreća je što ozljeda nema, ali Dalić sigurno ima glavobolje i nešto će rotirati.

Očekuje se povratak Joška Gvardiola na mjesto stopera, a cijela obrana bi mogla doživjeti rekonstrukciju.

"Albanija nije protivnik kvalitete kao Španjolska, ali zaslužuje veliki respekt s naše strane. Očekujemo tešku utakmicu protiv motiviranog i organiziranog protivnika. Moramo biti strpljivi i jako oprezni. Znamo da je nama glavni cilj pobijediti, bit ćemo ofenzivniji i pokušat ćemo biti bolji. Moramo biti ofenzivniji. Bit će nekih promjena u sastavu. Tko god startao, taj će biti spreman i zna što nam je cilj'', rekao je uoči utakmice izbornik Dalić te dodao:

"Strpljenje je bitno, ne smijemo izgubiti glavu i koncentraciju, moramo biti živi do kraja. Bilo bi lijepo dobro otvoriti utakmicu, no niti jednog trenutka ne smijemo ići srljati, tražiti nešto na silu. Trebamo kvalitetom i igrom doći do rezultata. Naravno da idemo po tri bod, ali i bod na igra prije zadnje utakmice. Idemo strpljivo.''

Perišić na beku, Petković u napadu

Ivan Perišić očekuje se u prvih 11, ali na mjestu lijevog beka, dok će Gvardiol presliti na staro mjesto u srce obrane.

Bruno Petković će startati umjesto Budimira u napadu što je i svojevrsna poruka Dalića kako nema niakkvih repova od utakmice sa Španjolskom.

Vezni red bi trebao ostati nepromijenjen unatoč pisanjima kako bi Brozović mogao završiti na klupi.

Moguća postava za Albaniju:

Livaković – Stanišić (Juranović), Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Brozović (Majer), Kovačić – Majer (Mario Pašalić), Petković, Kramarić