You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

14.06.2024 18:28:27

HOĆE LI USPJETI?

Legenda se vraća u velikom stilu: Zlatna lopta dolazi spasiti poznati klub od ispadanja

Nakon poraza u petak od izravnog konkurenta za ostanak, Verone (0:1), Udinese ima isti broj bodova kao i posljednji na ljestvici Frosinone, ali s jednom utakmicom manje.

Talijanski prvoligaš Udinese, 17. na ljestvici, objavio je u ponedjeljak da prekida suradnju s trenerom Gabrieleom Cioffijem kojeg bi prema talijanskim medijima mogao Fabio Cannavaro.

"Udinese objavljuje da je razriješio dužnosti trenera prve momčadi Gabrielea Cioffija", stoji u kratkom priopćenju kluba.

Cioffi je krajem listopada preuzeo mjesto Andree Sottila i pod njegovim vodstvom Udinese je dobio samo četiri prvenstvene utakmice.

Nakon poraza u petak od izravnog konkurenta za ostanak, Verone (0:1), Udinese ima isti broj bodova kao i posljednji na ljestvici Frosinone, ali s jednom utakmicom manje. Radi se o susretu protiv Rome, koji je prekinuta manje od 20 minuti prije kraja rezultatom 1:1 nakon što je branič Rome Evan Ndicka kolabirao na travnjaku, i koji će biti završen u četvrtak.

Kako pišu talijanjski mediji, Udinese već neko vrijeme pregovara s Cannavarom.

Pedesetogodišnji Cannavaro proveo je veći dio svoje trenerske karijere u Kini gdje je vodio Guangzhou FC (bivši Guangzhou Evergrande) 2014./15. pa 2017./21. i s tim je klubom osvojio naslov kineskog prvaka 2019.