You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

28.04.2024 00:33:40

KAKVA BITKA NA EMIRATESU

Arsenal eliminirao Porto prvim raspucavanjem penalima u Ligi prvaka nakon sedam i pol godina

Nogometaši Arsenala i Porto odigrali su 120 minuta susreta, nakon čega su domaći prošli dalje boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Nogometaši Arsenala savladali su Porto nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca te su izborili svoje mjesto među najboljih osam momčadi ovosezonske Lige prvaka.

Porto je na Emirates donio prednost iz prvog susreta, kad su pobijedili rezultatom 1:0. Bio je to jedan susret bez previše uzbuđenja, odlučen fantastičnim pogotkom u posljednjim trenucima susreta.

Došli su bijelo-plavi tako pokušati pragmatičnom igrom što dulje zadržati svoju prednost.

Držali su se tako do 41. minute, kad je Arsenal na račun trenutka inspiracije uspio povesti te izjednačiti ukupan rezultat.

Strijelac je bio Leandro Trossard, koji je sjajno pogodio, no ono što je prije toga napravio Martin Odegaard uistinu je fantastično.

Arsenalov kapetan primio je loptu, driblingom se vrhunski oslobodio čuvara, a onda odradio jednu od najljepših asistencija ovosezonske Lige prvaka.

Tim se rezultatom otišlo na odmor, a u drugom dijelu su momčadi, kako je vrijeme prolazilo, bile sve opreznije te čistih prilika praktično da nije niti bilo. 

Nakon 90 minuta otišlo se u produžetke, a tamo su napadi još više utihnuli. Iako je Arsenal imao prošlosezonsko portugalsko upozorenju, kad su na Emiratesu iz Europske lige eliminirani od strane Sportinga, izvođenjem kaznenih udaraca, nisu ovdje srljali po pobjedu.

I igrači Porta su vjerovali kako su im najbolje šanse s bijele točke pa je dodatnih 30 minuta završilo bez ijedne prigode.

Tako smo dobili prvi susret Lige prvaka odlučen boljim izvođenjem kaznenih udaraca nakon sedam i pol godina, odnosno nakon finala iz 2016. godine koje su odigrali madridski Real i Atletico.

Arsenal je na kraju slavio rezultat 4:2. Sigurni su bili Odegaard, Havertz, Saka i Rice. Za Porto je vratnicu pogodio Wendell u drugoj seriji, dok je udarac Galena u četvrtoj obranio David Raya. Za goste su pogađali Pepe i Grujić.

Arsenal se tako pridružio Manchester Cityju kao engleskoj momčadi u četvrtfinalu ovosezonske Lige prvaka. Tamo su još Bayern, Real Madrid, Barcelona i PSG, a sutra će im se pridružiti još dvije momčadi.