You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

27.04.2024 15:29:54

ADRENALIN NA 1000

Strijelac pobjedničkog gola za Hrvatsku u finalu SP-a: "Kad sam zabio, nisam ni znao da smo prvaci"

Hrvatska je u dramatičnom raspletu postala svjetski prvak u vaterpolu.

Hrvatski vaterpolisti bili su oduševljeni poslije osvajanja naslova svjetskog prvaka u Dohi.

Kao i na nedavnom EP, jedan od najboljih strijelaca u hrvatskoj reprezentaciji bio je Jerko Marinić Kragić, strijelac tri gola u finalu:

"Sad kad smo svjetski prvaci možemo feštati. Doma možemo doći i sutra i preksutra... Napravili smo strašnu stvar, mjesec dana nakon finala europskog prvenstva postali smo svjetski prvaci, to pokazuje veličinu, moć i snagu ove ekipe. I nakon Fatovićeva promašaja vjerovali smo u pobjedu jer imamo fenomenalne vratare. Svaka čast i vratarima i šuterima, izborniku što je odlučio promijeniti vratara".

Kapetan Marko Bijač je rekao:

"Da smo osvojili europsko zlato u Zagrebu, nas par starijih ne bi niti došlo u Dohu. Ali, tako je trebalo biti i iznimno mi je drago na kraju krajeva da je tako. Pokazali smo karakter, ostavili zadnji atom snage u bazenu i zaslužno osvojili ovaj naslov prvaka".

U raspucavanju peteraca u finalu strijelac pobjedničkog gola bio je 22-godišnji Marko Žuvela:

"Pravo finale u kojem se rezultat mijenjao s jedne na drugu stranu. Igrali smo jedni za druge, pomagali jedni drugima. Od samog početka smo rekli da zaboravimo na umor. Da vam pravo kažem, kada sam zabio zadnji peterac nisam niti znao da smo prvaci, mislio sam kako još oni imaju pucati tako da sam pogledao suigrače i mislio 'pa gdje skačete', a onda sam na semaforu vidio da je 4-2. Izbaciš iz glave važnost koju taj penal nosi samo pucaš."