You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

24.04.2024 15:00:43

UDARNIH 11

Dalić riješio i posljednju dilemu: Evo u kojem će sastavu Hrvatska napasti Wales

Hrvatska danas u Splitu dočekuje Wales u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2024.

Hrvatska na Poljudu otvara kvalifikacije za Euro 2024. protiv Walesa, a čini se da je riješeno jedino upitno mjesto u početnoj postavi.  Informacije iz Splita govore da bi na desnoj strani napada trebao zaigrati Andrej Kramarić.

U konkurenciji za tu poziciju još su Nikola Vlašić, Mario Pašalić i Lovro Majer, no kako stvari stoje, izbornik Zlatko Dalić odlučio se za Kramarića, jednog od senatora Vatrenih. On je prilično dugo bio u golgeterskoj krizi u Hoffenheimu, no postigao je dva gola u prošlom kolu Bundeslige. Doduše, s bijele točke, ali i to se računa.

Dalić prelomio: Kramarić na desnoj strani!?

Izbornik je ne jednom pokazao da najviše vjeruje svojim najiskusnijim igračima, a Kramarić je postigao neke od najvažnijih golova u Dalićevoj izborničkoj eri, tako da nije iznenađenje što će najvjerojatnije opet startati od prve minute.

Dalić očito vjeruje da se napadač Hoffenheima na vrijeme vratio u formu i da je stoga najbolja opcija za desnu stranu, iako je najavljivao da na toj pozicija treba prodornog igrača, a Kramarić nije baš neki sprinter. Vatreni ionako već duže vrijeme nemaju klasično desno krilo, više djeluju kao povučeni napadači, a Kramarić se nerijetko pretvara u svojevrsnog razigravača i pakera.

Livaja u vršku napada

Ideja je da bi se Kramarić trebao dobro slagati s Markom Livajom, koji će igrati na mjestu središnjeg napadača. Obojica su sklona kombinatorici i trebali bi se dobro nadopunjavati, pa i mijenjati pozicije ako ustreba.

Posve je jasno da će na lijevu stranu napada Ivan Perišić, dok će vezni red sačinjavati nezamjenjivi trio - Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić. Na desnom beku bit će Josip Juranović, a na lijevom Borna Sosa. Par stopera bit će Josip Šutalo i Joško Gvardiol, a na vratima Dominik Livaković