You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

20.04.2024 09:51:49

KAKAV REZULTAT!

Juniori Hajduka nakon neviđene drame u polufinalu Lige prvaka

Juniori Hajduka savladali su Borussiju Dortmund u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka.

Kakva predivna večer na mitskom dortmundskom Westfalenu, stadionu koji će današnja generacija juniora Hajduka dugo pamtiti. 

Hajduk je izborio polufinale Lige prvaka nakon prave drame, ali i sjajne igre tijekom cijelog susreta. Zaslužili su pobjedu već nakon 90 minuta, no ovako je možda slađe.

Hajduk je bio bolji tijekom cijelog susreta

Igrači Bilih prvi su na ovom susretu i zaprijetili, a najopasniji u početku bio je Roko Brajković, koji je izluđivao obranu domaćih. No on svoje prilike nije uspio iskoristiti. Do odmora je još pri samom kraju zaprijetio Vrcić, također bez uspjeha.

Bolju igru iz prvog dijela Hajduk je dodatno podigao u drugom. Najbolju priliku utakmice stvorili su u 64. minuti, no prvo je vratar zaustavio Skoku, a onda se Vrcić nije dobro snašao iako je imao nebranjenu mrežu ispred sebe.

Antunović prekrasno pogodio

No zato se savršeno snašao Mate Antunović u 71. minuti. Iskoristio je centaršut Brajkovića s desne strane tako da je prekrasno skočio na desetak metara od gola i glavom loptu neobranjivo poslao u mrežu.

Ipak, samo pet minuta kasnije vratila se Borussia. Arković je neoprezno startao na njihova napadača, a Rijkhoff je bio siguran s bijele točke.

To igrače Hajduka nije pokolebalo, krenuli su po drugi pogodak, a najbliže su mu bili u samoj završnici, kad je obrambeni igrač Dortmunda jedan Hrgovićev ubačaj skrenuo u vlastitu gredu.

Gotovo savršeni kazneni udarci

Pobjednika su odlučili kazneni udarci, u kojima su momci oduševili mirnoćom i preciznošću te prvih osam serija nitko nije promašio. Onda je Borna Buljan obranio Maneov udarac, a Ante Kavelj pogodio za ogromnu pobjedu.

Hajduk će u polufinalu igrati protiv velikog Milana.

Završnica će se igrati u Nyonu, polufinale 21. travnja, dok je finale na rasporedu tri dana kasnije.