You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

28.03.2024 16:04:58

JEDAN JEDINI, NEPONOVLJIVI

Robert Lewandowski se još jednom upisao u nogometnu povijest, ovo je do sada učinio jedino on

Hattrick kojim je Robert Lewandowski u Ligi prvaka debitirao za Barcelonu zapravo imao povijesni značaj.

Do današnjeg dana u povijesti Lige prvaka bilo je 12 nogomeša koji su unutar elitnog UEFA natjecanja postizali hattrick u dresu dva različita kluba. Među njima je bio i Robert Lewandowski, koji je to do sada napravio u dresu Borussije Dortmund i Bayern Munchena.

Hattrick u tri različita dresa

No, od danas je isto tako Robert Lewandowski sam skočio na tron, budući da je postigao nešto što niti jedan igrač još nije. S tri pogotka koja je na Nou Campu servirao u mrežu Viktorije Plzen, postao je prvi nogometaš u povijesti s hattrickom u Ligi prvaka za čak tri različita kluba.

To je nešto što nije uspjelo niti Cristianu Ronaldu, odnosno u Manchester Unitedu ipak nije došao do tog rezultata.

Teško će itko to uskoro ponoviti

Preostalih deset nogometaša koji su postizali po tri pogotka na jednom susretu za dva različita kluba čine Didier Drogba, Neymar, Samuel Eto'o, Olivier Giroud, Pippo Inzaghi, Michael Owen, Andrej Ševčenko, Marco Simone, Ruud Van Nistelrooy i Roy Makaay.

Kao što možete vidjeti, tek Giroud i Neymar imaju teoretske šanse pridružiti se Lewandowskom, no pitanje koliko su iste realne, posebno jer Neymar još uvijek igra u jednom od dva kluba za koji je spomenuti rezultat postigao, dok je Giroud već veteran.

Uistinu je Lewa jedan od najvećih napadača svih vremena, a to će vjerojatno i u dresu Blaugrane nastaviti potvrđivati.