You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

29.03.2024 16:02:31

TUŠIN SPECIJALITET

Tudorov Marseille otvorio sezonu pobjedom: Po običaju krenuo s tri u zadnjoj liniji

Marseille je pobijedio Reims 4:1 na otvaranju Ligue 1.

Nogometaši Olympique Marseillea na svom su Velodromeu svladali Reims sa 4:1 u posljednjoj utakmici prvog kola francuskog prvenstva i tako donijeli hrvatskom stručnjaku Igoru Tudoru prvu pobjedu u službenoj utakmici na klupi prošlosezonskog doprvaka Francuske.

Za prvi pogodak domaće momčadi pobrinuo se stoper Reimsa Belgijac Wout Faes koji je u 13. minuti potezom rasnog strijelca uklizao na jedan ubačaj s desne strane i zakucao loptu u mrežu pokraj nemoćnog vratara Patricka Pentza.

Na drugi pogodak je Tudorova momčad čekala do posljednjih sekundi prvog dijela, kad je u drugoj minuti sučevog dodatka Portugalac Nuno Tavares dobio loptu na lijevom krilu, sjurio se prema sredini i potom s ruba kaznenog prostora pogodio donji lijevi kut.

Udarci domaćih igrača u dva su navrata u prvom poluvremenu pogađali i okvir vrata: u 18. minuti je snažan udarac Undera Cengiza gostujući vratar uspio odbiti u gredu, a u 25. minuti je Valentin Rongier iz voleja s ruba kaznenog prostora pogodio lijevu vratnicu.

Na potvrdu pobjede Marseillea čekali smo do 75. minute, kad je snalažljivi Kolumbijac Luis Suarez, koji je u igru ušao u 62. minuti, nakon jednog flipera u kaznenom prostoru iz drugog pokušaja uspio poslati neobranjiv udarac za vratara Reimsa i donijeti domaćima prednost od 3-0.

Gosti su u 84. minuti uspjeli doći do utješnog pogotka, a strijelac je bio Folarin Balogun. Konačnih 4:1 svojim je drugim pogotkom postavio Luis Suarez u posljednjoj minuti sučevog dodatka.

Hrvatski reprezentativni stoper Duje Ćaleta-Car nije konkurirao za nastup, jer je odrađivao kaznu iz prošle sezone, zbog nakupljenih žutih kartona.

Majer i Jakoliš ne mogu biti zadovoljni

Nogometaši Rennesa loše su ušli u novu sezonu francuskog prvenstva izgubivši pred svojim navijačima dvoboj prvog kola od Lorienta sa 1:0. Iako su bili nadmoćni tijekom cijelog dvoboja (udarci 21:8, unutar okvira 6:2), domaći nogometaši nisu uspjeli nijednom zatresti mrežu Lorienta koju je odlično čuvao Yvon Mvogo.

Odluka o pobjedniku pala je u 65. minuti, kad je Arthur Theate nespretno reagirao na jedan ubačaj pred vrata Rennesa i u pokušaju ispucavanja iz peterca loptu poslao u vlastitu mrežu.

Hrvatski reprezentativac Lovro Majer igrao je za Rennes do 68. minute.

Angers i Nantes su odigrali utakmicu bez pogodaka. Marin Jakoliš je za Angers igrao od 63. minute i našao se dvaput u prilikakama za pogodak. U 83. minuti je njegov udarac nakon solo prodora obranio gostujući vratar Lafont, a u 87. minuti je s ruba kaznenog prostora Jakoliš poslao loptu tik uz vratnicu.