You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

28.03.2024 16:10:50

Dinamo je ostvario veliku pobjedu u Razgradu

Dok "srećkovića" Čačića prati Fortuna, Dinamu i ne treba bolja igra: Još da Livaković uhvati formu…

Iako nije odigrao neku bajnu utakmicu, Dinamo je ostvario veliku pobjedu u Razgradu i širom si otvorio vrata doigravanja Lige prvaka…

Ambivalentna utakmica u Razgradu. Kad igraju Dinamo i Ludogorec, ne može drukčije nego infarktno. Ponajprije puno pogrešaka u obrani kod obje momčadi.

Domaćin je bolje otvorio. Obrana Modrih bila je smušena već u prvoj minuti. Ludogorec je imao šansu praktički u prvom napadu nakon pogreške Dinamove obrane. Spasio je Lauritsen skrenuvši precizan udarac u korner. Bio bi to siguran gol jer je lopta išla u sami kut.

Velike pogreške u obrani

Nedugo potom još jedna opasna situacija završila je udarcem pokraj Livakovićevih vrata. Ludogorec je lako mogao povesti, a na kraju je primio dva gola u razmaku od šeste do devete minute. To pokazuje koliko je utakmica bila ambivalentna.

Prvo se Perić sjajno snašao i iskoristio lošu reakciju domaćih braniča. Pogodio je volej koji si je sam namjestio glavom pokraj ukopanih Bugara, a onda je vratar Ludogoreca Padt kobno pogriješio i skrenuo Ljubičićev prizemni ubačaj u vlastitu mrežu. Kad neka momčad postigne dva gola iz praktički prva dva pokušaja, to je obično nagoviještaj konačnog trijumfa.

Bugari su bili u šoku, zbunjeno su glavinjali terenom, nekoliko minuta nisu znali gdje se nalaze. Dinamo je u tim trenucima mogao postići još gol-dva i praktički riješiti pitanje ukupnog pobjednika, no nije iskoristio šansu. Bugari su u međuvremenu došli k sebi i počeli su opet plesti mrežu oko Livakovićevih vrata.

Upravo je Livaković vratio Bugare u utakmicu. Primio je pacerski gol, na prvu vratnicu, čime je još jednom je pokazao da nije u osobitoj formi.

Livaković vratio Bugare 

Udarac je bio oštar, Ristovski je zakasnio u blok, ali Livaković se loše postavio i lopta je prošla između njega i vratnice. To je najviše stvar koncentracije; da je pokrio kut kako treba, lopta bi mu se u najgorem slučaju odbila od tijela. No u nogometu se nerijetko kardinalno griješi.

U prvom poluvremenu čak dvije velike pogreške vratara, a ni reakcija braniča domaće momčadi kod prvog gola nije daleko od te ocjene. U poklonjenim golovima Ludogorec i Dinamo tada su bili 1:1.

Iako su Modri dosta griješili, baš kao i domaća momčad, u ofenzivi su djelovali nešto brže i agilnije nego u posljednjim utakmicama. Obrana Modrih djelovala je nesigurno, ali transformacija i otvaranje kontre dosta je dobro funkcioniralo.

Čačićev potez s mladim Baturinom u veznom redu i Drmićem u napadu umjesto Petkovića pokazao se solidnim rješenjem.

Zahovič je znao: "Srećković" Čačić

Na otvaranju drugog poluvremena Dinamo je opet imao sreće. Lopta se odbila od vratnice i zaplesala po gol-crti nakon Rickova udarca s distance. Livaković je malo dirao loptu i na kraju spasio, ali dojam je da je mogao i bolje reagirati jer udarac nije bio baš odveć snažan.

Ludogorec je sredinom drugog poluvremena opasno stisnuo Modre, gol je visio u zraku. Bilo je opet dosta sreće jer još jedna lopta odsjela na gredi. Modri su se dosta panično branili, no ipak su se uspjeli obraniti. Šteta što Menalo nije u završnici ono pogodio, ali i ovako je jako dobro, pogotovo s obzirom na igru Modrih.

Opet se pokazalo da je Ante Čačić miljenik sreće, barem kada se igra s Ludogorecom, ali i ne samo s višestrukim bugarskim prvakom. Dugo će se pamtiti ona izjava Zlatka Zahoviča zašto ga je doveo u Maribor i do kada ga je planirao držati na klupi.  Prozvao ga je "srećković" i nije pogriješio. Samo da Čačiću ne dođu Portugalci i Finci, za ostale ima pakt s Fortunom.

Dok ona prati Čačića u stopu, nema zime za Modre, i to kako god igrali. Problem može nastati tek kada božica okrene palac dolje, no koga briga ako se to dogodi u skupinama Lige prvaka. Hrvatskom prvaku cilj je plasirati se u elitno natjecanja. Nije odveć važno kako i što će tamo biti. Zahovič je to onomad najbolje objasnio.

Dinamu se širom otvaraju vrata Lige prvaka

Igra nije bila bajna, štoviše, rezultat je puno bolji od viđenog, ali Dinamo je ostvario pobjedu i u Zagreb nosi lijepu prednost. To je ipak najvažnije. Daleko od toga da je priča gotova, Ludogorec je pokazao da može biti opasan u napadu, ali isto tako i da je njegova obrana jako propusna.

Dinamo bi to u Zagrebu trebao još bolje naplatiti nego u Razgradu. Dojam je da su Modri kvalitetniji i da bi trebali proći dalji. Bili su poprilični favoriti za prolaz dalje i prije prve utakmice (1,5 naspram 3), a sada su još veći.

Širom su im otvorena vrata doigravanja, a s obzirom na to tko ih tamo čeka, može se reći da imaju veliku šansu još jednom plasirati se u elitno klupsko natjecanje. Još samo da Livaković uhvati formu…