You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

29.03.2024 11:06:55

LUDOGOREC JE SLJEDEĆI

Dinamo teškom mukom slavio u Skoplju: Ademi odveo Modre u 3. pretkolo Lige prvaka

Dinamo je u Skoplju pobijedio Škupi 1:0 u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka…

Nogometaši Dinama plasirali su se u treće pretkolo ovosezonske Lige prvaka nakon što su s ukupnih 3-2 bili bolji od Škupija, prvaka Sjeverne Makedonije. Poslije 2-2 u Zagrebu Dinamo je u Skoplju slavio s minimalnih, ali dovoljnih 1-0 (0-0).

 

Utakmica i ukupni pobjednik je odlučen početkom drugog poluvremena. U 47. minuti je jedini strijelac u Skoplju bio Dinamov kapetan Arijan Ademi. U trećem pretkolu Dinamo će igrati protiv bugarskog prvaka Ludogoreca.

Pomalo sporo je Dinamo otvorio utakmicu, ali nije dugo trebalo te je hrvatski prvak počeo prijetiti. Prvo su u istoj, 13. minuti, pokušavali Ivanušec i Špikić, a u još se boljoj situaciji našao Bruno Petković koji je pet minuta kasnije pokušao glavom. Škupi nije bio samo nijemi promatrač pa je tako domaćin u 21. minuti mogao napraviti štetu Dinamu. Ubacio je Alvarez, ali je udarac Abdula bio neprecizan.

Do kraja poluvremena još je Dinamo imao dvije odlične prilike, a domaćin jednu i to nakon što je Dinamo dominirao tijekom prvih 45 minuta, ali je nerijetko hrvatski prvak ipak izgledao plaho na terenu.

U 35. minuti je Špikić morao brže i bolje reagirati, ali je iz odlične šanse naciljao suparničkog igrača. U 41. je još bliže golu bio Škupi. Cephas se sjurio prema Livakoviću te je pucao tik pored vratnice. Dinamo je na pladnju imao vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Petković je išao sam prema suparničkim vratima, a kada je pokušao driblati domaćeg vratara bio je zaustavljen.

No, Dinamo je poveo odmah na startu drugog dijela. Pogodak je pripremio Luka Menalo, koji je ušao u igru na startu nastavka, a Ademi je mirno naciljao za 1-0 hrvatskog prvaka.

Samo tri minute kasnije Menalo je bio i strijelac, no pogodak je poništen zbog suđenog zaleđa, a Dinamova oluja samo se nastavila i nakon toga. Opet je radila veza između Petkovića i Menala, ali domaćin se nekako uspio spasiti novog primljenog gola.

Sve do kraja Dinamo je strahovao od potencijalnih produžetaka te je propustio ranije postići novi, drugi pogodak čime bi definitivno slomio suparnika. Osim prilika Dinama prijetio je i Škupi, ali hrvatski prvak je ipak sačuvao jedan pogodak viška u ovom dvoboju.

U trećem pretkolo Dinamo će igrati protiv bugarskog prvaka Ludogoreca. Nakon domaćih 3-0 Ludogorec je u uzvratu poražen kod irskog Shamrock Roversa s 1-2. Skoro cijelo drugo poluvrijeme Ludogorec je odigrao s igračem manje.

Dinamo će 2. kolovoza prvo gostovati u Bugarskoj, dok se uzvrat na maksimirskom stadionu igra sedam dana kasnije.

Liga prvaka, 2. pretkolo (uzvratne utakmice):

Škupi (SjM) - Dinamo (Hrv) 0-1 (Ademi 47); prva utakmica 2-2

Shamrock Rovers (Irs) - Ludogorec (Bug) 2-1 (Greene 21, Emakhu 88 / Souza 90+1); 0-3

AEK Larnaca (Cip) - Midtjylland (Dan) 1-1, jedanaesterci 4-5 (Olatunji 9 / Dalsgaard 12); 1-1

Šerif (Mol) - Maribor (Slo) 1-0 (Yansane 88); 0-0

Viktoria Plzen (Češ) - HJK Helsinki (Fin) 5-0 (Pernica 11, Sykora 21, 73, Hejda 31, Kliment 84); 2-1

Dudelange (Luk) - Pjunik (Arm) 1-4 (Hassan 21 / Juninho 24, Juričić 53, 85, Otubanjo 75); 1-0