You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

25.04.2024 14:26:43

RAČUNA LI MOYES NA NJEGA?

Nikola Vlašić u nikad težoj poziciji: West Ham poslao ponude za još dva ofenzivca

Nakon Armanda Broje, West Ham je krenuo i u posao oko angažmana Filipa Kostića i Gianluce Scamacce.

West Ham United jedan je od engleskih klubova koji su nešto kasnije ušli u posao ojačavanje momčadi za iduću sezonu. Nakon osvojenog sedmog mjesta prošle sezone, kojim su u foto finishu ostali bez mjesta u Europskoj ligi te se moraju zadovoljiti onim u Konferencijskoj, glavna stvar je da im nitko bitan iz momčadi nije otišao.

Visokom izvješenom cijenom zadržali su Declana Ricea te su ostali klubovi prestali i slati ponude za njihov najvrjedniji eksponat, a u klub su do sada dovedeni relativno skupo plaćeni stoper Nayef Aguard te srednji vezni Flynn Downes iz Swansea. 

Momčad je napustio Mark Noble koji se umirovio te Andrij Jarmolenko, koji je odlučio uhvatiti još ponešto zarade na bliskom istoku. 

Hammersi su se aktivirali na tržištu

I sad je West Ham napokon krenuo raditi na preostalim potencijalnim pojačanjima. Zanimljivo je kako se tu nisu odlučili na pojačavanje srednjeg veznog reda, gdje bi se pojavila poprilična panika kad ne bi bilo Ricea ili Tomasa Souceka. To bi onda pokrivao sada umirovljeni Noble te kasnije u sezoni Manuel Lanzini, koji se ipak bolje snalazi bliže golu.

Oni su odabrali pojačati ofenzivu, koju su prošle sezone gotovo standardno činili Michail AntonioSaid BenrahmaJarod Bowen i Pablo Fornals. S klupe su najčešće uskakali Lanzini, Jarmolenko ili Nikola Vlašić. Upravo se Vlašić ove sezone nada iskoraku i prilici za dokazivanje, no transfer špekulacije govore u prilog tome kako David Moyes baš nema previše povjerenja u skupo plaćenog polivalentnog ofenzivnog veznjaka iz Splita.

Poznato je kako klub već neko vrijeme pregovara s 20-godišnjim Armandom Brojom, albanskim napadačem Chelseaja, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Southamptonu te koji će se teško naći u ozbiljnim planovima Thomasa Tuchela. Takav igrač im je svakako potreban jer prave zamjene za Antonija do sada baš nisu imali, a i Antonio bi dobio priliku nekad ponovno zaigrati na krilnim pozicijama, gdje je većinom i nalazio svoje mjesto prije dolaska Moyesa, koji ga je na poziciji najisturenijeg igrača doslovno preporodio.

Nikoli dolazi žestoka konkurencija?

No, Fabricio Romano je sad došao do informacije kako to nije sve te kako West Ham izlazi s ponudom za još dva ofenzivca. Prvi od njih je Filip Kostić, igračka alfa i omega Eintrachta iz Frankfurta. Ovaj 29-godišnji srpski nogometaš većinom igra na lijevom krilu i tamo je uistinu sjajan, no ofenzivna polivalentnost nije jedna od njegovih karakteristika.