You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

09.05.2024 06:44:25

BELGIJA – HRVATSKA

Vatreni u najjačem sastavu pred Euro, nema više eksperimenata

Hrvatska reprezentacija gostuje ove nedjelje u Belgiji u posljednjem prijateljskom susretu prije Europskog prvenstva 2020.

Nakon što smo u Velikoj Gorici na utakmici između Hrvatske i Armenije vidjeli prvu probu prije predstojećeg Europskog prvenstva 2020., posljednji pripremni ispit Hrvatska će imati u nedjelju 6. lipnja protiv Belgije u Bruxellesu.

Protiv Armenije remi (1:1) nikoga nije oduševio, a najmanje izbornika Zlatka Dalića koji je probao alternativnu formaciju s rombom u sredini te je najavio kako će protiv Velgije na teren izvesti udarnu postavu u standardnom 4-2-3-1 sustavu.

''Igrati ćemo naših 4-2-3-1. Ono što je nama najbolje i najkvalitetnije, čekamo Kovačića i to je to. Danas je bila zadnja prilika za tolike promjene i to više nećemo raditi'', rekao je Dalić za Novu TV.

Čini se kako izbornik ima samo jednu dvojbu za idealnih 11 za početak Eura. Radi se o poziciji iza napadača na kojoj je u kvalifikacijama igrao Nikola Vlašić, no trenutno je boljoj formi Andrej Kramarić

Bit će to i za jedne i za druge pravi test prije početka Eura, koji Belgijanci otvaraju dan prije Hrvatske, 12. lipnja protiv jednog od domaćina Rusije, u Sankt-Peterburgu. Hrvatska pak kreće dan kasnije protiv Engleske.

Radi se o susretu srebrnih i brončanih sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, a Belgija slovi za jednog od favorita Eura. Kroz kvalifikacije su prošli furiozno s nevjerojatnih deset pobjeda u deset susreta.

Kevin De Bruyne sigurno propušta ovu utakmicu zbog ozljede lice zadobivene u finalu Lige prvaka. No Romelu Lukaku, Thiabut Courtois, Eden Hazard i Dries Mertens samo su neki od belgijskih zvijezda koje igraju u najvećim europskim klubovima. Bit će to nesumnjivo pravi test za Vatrene.

No jednako tako, Hrvati će testirati Belgijance, koji osim Rusije na EP-u igraju protiv Danske i Finske.

Mogući sastav Hrvatske:

Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Modrić, Brozović - Rebić, Vlašić, Perišić - Petković